Rigtig mange døjer med, at deres knive bliver sløve, når de kommer i opvaskemaskinen. Det er et stort problem, da en sløv kniv ikke er meget værd i køkkenet. Der er en forklaring på, hvorfor knive egentlig bliver sløve i opvaskemaskinen. Problemet er i bund og grund rust. Når man smider knive i opvaskemaskinen, kan det ske, at de opsamler rust fra enten selve opvaskemaskinen eller andre udstyr i opvaskemaskinen. Dette gør at kniven kan blive sløv, og er en af grundene til at mange undgår opvaskemaskinen, når de skal vaske deres knive. Har man været så uheldig at ens knive er ved at blive lidt sløve, så kan man heldigvis fikse det ved at bruge knivsliber, som kan gøre kniven så god som ny igen. Man kan blandt andet købe sin knivsliber over nettet på Knivblokken.dk. Du kan se det store udvalg her, hvis du står og mangler en knivsliber, så du kan bruge dine sløve knive igen. Det er altså en god løsning, hvis kniven allerede er blevet ramt af rust og derved er blevet sløv og ikke fungerer så godt, som den plejede.
3 råd til hvordan du undgår at dine knive bliver sløve
De fleste tænker, at man naturligvis bare kan undgå at smide knivene i opvaskemaskinen, hvis man ikke vil have sløve knive, men der er også andre tiltag, man kan tage, der kan hjælpe. Her er der derfor 3 gode råd til, hvordan du holder dine knive skarpe.
- Opbevar dem korrekt. Der kan hurtigt opstå problemer med skarpheden på dine knive, hvis du blot opbevarer dem i en løs skuffe med andre genstande. Det er derfor en bedre løsning at opbevare sine knive i en knivblok eller på knivmagnet. På den måde undgår man, at knivene gnider op og ned ad hinanden og bliver sløve. Hvis knivene står for længe uden at blive brugt, er et godt tip også at smøre dem ind i mineralolie og vikle dem ind i avispapir. Dette er kun nødvendigt, hvis de står omkring en måned uden at blive brugt, men kan hjælpe meget til at holde dem skarpe.
- Vær opmærksom på, hvad du skal skærer i. Der er forskel på hvad man skærer i, og nogle ting skader kniven mere end andre. Skal man for eksempel skære i meget hårde materialer eller frostvarer, så kræver det en stærkere kniv end blot de almindelige køkkenknive. En almindelig kniv kan nemt tage skade og få hakker, hvis man forsøger at bruge den til at skære i alt for hårde genstande.
- Til sidst skal du selvfølgelig huske at slibe dine knive. Hvis man gerne vil undgå, at knivene mister deres skarphed, så er det en rigtig god idé at slibe dem med jævne mellemrum. Det er en måde at holde knivene vedlige, så de ikke går hen og bliver sløve. Er man utryg ved selv at bruge en knivsliber, så kan man få hjælp hos en professionel, men det kan sagtens lade sig gøre, selv at gøre det derhjemme, hvis blot man har den rette knivsliber.