Som kantinemedarbejder har du chancen for at gøre skolebørns dag en tand bedre i spisepausen. For mange børn er det en stor ting at gå ned i kantinen og købe deres egen mad. Det giver dem en følelse af ansvar og af, at de kan klare sig selv. Men den mad de køber nede i skolekantinen, skal selvfølgelig helst være af en god kvalitet samtidigt, så der ikke bare købes mad for at købe mad, men at den rent faktisk er en god oplevelse rent gastronomisk.
Friske råvarer
Der er ikke nogen, der er interesserede i at spise en sandwich, hvor tomaten er flere dage for gammel, og brødet er på kanten af forrådnelse. Men udover at de madvarer, der arbejdes med i kantinen, skal være friske, skal det også helst være nogle af en god kvalitet, og nogle du ved, hvor kommer fra. På den måde er du sikret den gode kvalitet i køkkenet, og har taget det første skridt i kampen mod bl.a. sygdomme og andre problemer grundet dårlig kvalitet af råvarerne.
Hold maden koldt i køledisken
Noget af den mad der serveres i kantinen, skal helst serveres koldt. Der er ikke mange, der har lyst til at bestille en lun salat, eller en sandwich der er sted imellem kold og varm. Derfor er det en god ide at have nogle kølediske i kantinen, så I kan holde de nødvendige madvarer på en god temperatur.
Et godt humør
En del af den oplevelse et barn får fra at handle i kantinen, handler ikke om maden. Den handler derimod om den måde, de bliver behandlet på, og hvilket humør de bliver mødt af, når du servicerer dem ved disken. Det gælder altså hele tiden om at have det store smil og det gode humør på!