En arbejdsplads er meget andet end blot et sted, hvor man arbejder. Der er nemlig tale om et miljø som er til grundlag for sociale relationer som ikke kun omhandler arbejde. Derfor skal der ikke kun være tale om kontorer og mødelokaler. Men der skal også være plads til, at de ansatte kan holde pause, hygge sig og spise. Det afhænger selvfølgelig meget af størrelsen på virksomheden, men de fleste steder har plads til minimum et ekstra rum. Og det bør dedikeres til et køkken.
Intet er vigtigere end kaffemaskinen
På en travl arbejdsplads hvor langt de fleste medarbejdere møder op kl. 08 for først at tage hjem igen 8 timer senere, er det utroligt vigtigt, at alle er friske hele dagen. Mange mennesker har i denne forbindelse fundet deres mirakelmiddel nemlig: kaffen. Mange har det sådan at de slet ikke kan fungere, hvis de ikke få et bestemt antal kopper kaffe i løbet af dagen. Derfor skal kaffemaskinen selvfølgelig have den første og vigtigste plads i denne artikel.
Den hurtige mikroovn
Det er ikke meningen, at man på en arbejdsplads selv skal lave de helt store måltider. Det er selvfølgeligt forskelligt hvilke frokostordninger de danske virksomheder har, men det kræver sjældent en stor indsats af de ansatte selv. Derfor skal mikroovnen bare være der så man lige kan få varmet noget hurtigt. Den kan fx være god, hvis man vil have varmet den kolde kaffe igen. Find jeres næste eller første mikroovn her.
Opbevar mad i køleskabet
Som nævnt herover så har forskellige virksomheder forskellige frokostordninger. Nogen har selv mad med hjemmefra, andre smører madder på arbejder, imens nogen har en kantine på deres arbejdsplads. Men uanset hvad så er det praktisk med et køleskab, så man altid kan madvarer eller drikkevarer på køl.
Snacks skal der også til
8 timer er lang tid at være på en arbejdsplads, og det er bestemt ikke alle dage som er lige spændende. Derfor kan det være rart at have noget lækkert at spise i løbet af dagen. Derfor skal der selvfølgelig være mulighed for at købe frugt, slik eller chips i køkkenet.
Plads til spisning
De virksomheder som har kantiner er af en vidst størrelse, så der er derfor rigeligt med plads til alle de ansatte i kantinen. Mindre virksomheder uden kantiner har i højere grad for køkkenet, da frokosten her kan laves eller opbevares. Derfor skal der også være et spisebord i køkkenet, hvor samtlige ansatte kan sidde og spise.