Du går måske og undrer dig over, hvordan en rosé vin får sin smykke lyserøde farve? Du har måske overvejet, om der findes rosé druer? En rosé vin er utroligt smuk i et elegant vinglas, men hvad er rosé vin egentlig for en størrelse? Alt dette kan du høre meget mere om lige her, og er du således interesseret i at blive klogere på den smukke rosé vin, skal du altså blot læse med videre. Er du desuden på udkig efter den helt perfekte vin til dine weekendaftener, så finder du lige her et stort udvalg af rosé vin.
Hvor får rosé vin sin fine lyserøde farve fra?
En rosé vin er en let, lyserød vin, som bliver fremstillet af røde druer. Rosé vinens smukke rosa farve kommer desuden af druernes skaller, som bliver fjernet blot få timer efter, at gæringen er begyndt. Således har drueskallerne, på dette tidspunkt, altså kun afgivet ganske lidt farve og garvesyre til mosten, hvorfor en rosé vin altså ender med den fine rosa farve, som mange finder kendetegnende ved en rosé vin.
I bund og grund er rosé vin faktisk bare en gæret frugtsaft. Man kan faktisk godt tillade sig at kalde den en naturlig proces – lader man nemlig druerne ligge efter høsten, vil der helt automatisk komme vin ud af det. Det gælder altså også helt uden menneskelig indblanding. Druerne, som bliver brugt til at lave rosé vin, er nemlig spækket med sukker. Således vil gærcellerne, der sidder på druernes skal, sætte gang i gæringsprocessen, når druernes skaller sprækker. Er druerne dog dyrket med det formål at lave vin ud af dem, foregår processen dog ikke så naturligt. Produktionen af rosé vin er nemlig en nøje styret, kontrolleret og monitoreret proces.
Rosé vinens historie
Historien om rosé vin går hele 6.000 år tilbage i tiden, idet man gennem arkæologiske fund har dokumenteret, at de dyrkede rosé vin i Armenien. Derudover viser historiske fund ligeledes, at der i Grækenland blev produceret rosé vin ca. 4.500 år før vores tidsregning. Det ser desuden ud til, at grækerne på denne tid var særdeles bevidste om, hvor næringsrig vinen var samt, at vinen var en stor del af deres hverdag. I dag bliver der produceret rosé vin i en række forskellige lande verden over, og blandt nogle af verdens største producenter finder man blandt andet Australien, Sydafrika, Italien, Frankrig, Spanien og USA.